torsdag 20 januari 2011

Tränigsverk och döda apor

Har så galet mkt träningsvärk efter helgens långa längdskidpass och tisdagens träningspass (där jag alltså hade som målsättning att bli riktigt slut) att jag inte kunde gå till träningen idag.

För att vara mer exakt så kunde jag knappt ta mig ur sängen igår eller idag.

För att specificera ytterligare så känns det som om någon konstant tänder eld på mina lår och sticker in knivar i min rygg. Och de imaginära sandsäckar jag hade runt benen på träningen i tisdags ligger numera över hela min kropp.

Inte jättebra tajmat jobbmässigt. Filminspelning, och regissören (jag) gick mest och gnällde på träningsverk.

Ok, jag ville ju inte att mina kollegor skulle tro att jag sa så bara för att slippa bära (filminspelning = bära) så jag gjorde några misslyckade punktinsatser av just bärande.

Vi spelade vi in bland aporna i den lilla regnskogen i skansenakvariet. Som rekvisita hade vi med oss en gigantisk, absolut ofattbart gigantisk, bergsprängare. Den fick vi inte spela på då en av aporna hade blivit så rädd för musik några veckor tidigare att den trillat ner från en gren och dött (! Ja det är sant).

Jag tänkte inte så noga på det när jag, men min infernaliska träningsverk i rygg och lår, försöker svinga/krångla upp bergsprängaren på axeln. Det blir så ryckigt och konstigt att jag kommer åt playknappen samtidigt som jag lyckas ratta upp volymen med benet. Bergsprängarens högtalare vibrerar av den höga volymen när den skriker ut "Tänk om jag hade en liten liten apa..." ut i regnskogen. I panik försöker jag stänga av eller vrida ner volymknappen. Jag ser i mitt inre hur döda apor regnar ner från sina grenar. Men istället för att stänga av lyckas jag vrida jag upp volymen i max, jag får panik! Trycker och slår. Musiken tystnar inte. Aporna skriker, mina kollegor skrattar (ja, dom är onda). Min ljudtekniker springer fram till mig och stänger av.

Tack och lov dog ingen apa. Mina kollegor dog nästan av skratt men det är en annan historia.

Så i vilket fall, bangade jag träningen idag. Har hört att man måste kicka igång försiktigt och "Lyssna på sin kropp".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar